48 Hour Filmproject Rotterdam The 48 Hour Film Project Het 48 Hour Film Project is enkele jaren geleden in de Verenigde Staten ontstaan. Inmiddels doen veel grote steden in de wereld aan dit project mee. Ook in Nederland kun je aan dit filmproject meedoen. Het project staat voor iedereen open. Voor de professionals maar ook voor de amateurfilmmakers. De bedoeling is dat de deelnemer(s) in 48 uur een korte film maken. Het project begint vrijdagavond om 18.00 uur en eindigt zondag om precies 18.00 uur. Het genre van de film die je gaat maken wordt bepaald aan de hand van een lot dat je uit een hoge hoed trekt. Door de or de organisatie worden daar voor elke deelnnemer nog enkele verplichte items aan toegevoegd die in jouw film moeten voorkomen zoals een personage, een bepaalde zin en een voorwerp. Wil je meer weten over dit filmproject, klik dan boven op bovenstaand logo van het 48 uur filmproject. DEELNAME 2014 In 2014 namen wij met het JAW’s-filmteam voor het eerst deel aan het 48-uurs filmproject in Utrecht. Onze film, een roadmovie, met de titel `Zure Appel` heeft weliswaar geen prijs gewonnen, maar alle teamleden hebben ontzettend veel plezier beleefd aan dit project. Je kunt dit filmpje op Youtube bekijken door links op de poster te klikken. DEELNAME 2015 Ook in 2015 hebben wij met het JAW’s filmteam weer meegedaan. Dit keer in Rotterdam, in het weekend van 21, 22 en 23 augustus. Het was wederom spannend en uitdagend. We hebben wederom geen prijs gewonnen, maar het was voor iedereen van het team weer een spannende en uitdagende gebeurtenis. Wil je het eindresultaat bekijken, klik dan links op de poster.
DEELNAME 2016 Door het enthousiasme in vorige jaren werd begin 2016 besloten weer aan het 48 HOUR Filmproject Roptterdam mee te doen. Een nieuw filmteam werd samengesteld en ging onder de naam The8Team aan de slag. Via een lootje werd het filmgenre Coming Of Age getrokken. Aangevuld met een verplicht personage die als trainer in de film moest voor- komen onder de naam Peter de Reuver, een verplichte zin "het antwoord is ja, maar wat is de vraag" en een verplichte prop in de vorm van elastiek, ging het team vrijdag aan de slag. Alles moest worden gedaan in 48 uur, van het script tot de eindmontage. Naast een enthousiaste crew van 13 personen werd het team versterkt met de bekende acteur Richard Groenendijk en actrices Wimie Wilhelm en Mylène d'Anjou. Op zaterdag werden de opnames gemaakt en vele nachtelijke uren waren nodig om al het materiaal te verwerken tot een fraaie montage. Op vrijdag 2 september werd de film in Lantaren Venster te Rotterdam voor het publiek vertoond. Wanneer je het resultaat wilt bekijken, klik dan links op de poster.
DEELNAME 2017 The8Team heeft ook in 2017 weer meegedaan. Dit keer werd het filmgenre Romance getrokken. Aangevuld met een verplicht personage die als werkzoekende in de film moest voorkomen onder de naam Renske Huijzen, een verplichte zin "ik hoop dat je gelukkig wordt" en een verplichte prop in de vorm van een spons, ging het team vrijdag aan de slag. Alles moest worden gedaan in 48 uur, van het script tot de eindmontage. Op zaterdag werden de opnames gemaakt en vele nachtelijke uren waren nodig om al het materiaal te verwerken tot een fraaie montage. Op vrijdag 1 september werd de film in Lantaren Venster te Rotterdam voor het publiek vertoond. Geïnteresseerd geraakt? Klik dan links op  poster en de film verschijnt in Youtube.
DEELNAME 2018 Een aantal amateurfilmers hebben ook in weekend van 24-26 augustus 2018 meegedaan aan het 48 Hour Film Project te Rotterdam. Via een lootje werd het filmgenre Super Hero getrokken. Aangevuld met een verplicht personage die als waarzegster in de film moest voorkomen, een verplichte zin "een goed begin is het halve werk” en een verplichte prop in de vorm van een notitieblokje, ging het team vrijdag aan de slag. Alles moest worden gedaan in 48 uur, van het script tot de eindmontage. Op zaterdag werden de opnames gemaakt en vele nachtelijke uren waren nodig om al het materiaal te verwerken tot een fraaie montage. Op vrijdag 31 augustus werd de film in Lantaren Venster te Rotterdam voor het publiek vertoond. Klik links op de poster om het filmpje in Youtube te bekijken.
DEELNAME 2019 Een aantal amateurfilmers hebben ook in weekend van 23-25 augustus 2019 weer mee- gedaan aan het 48 Hour Film Project te Rotterdam. Via een lootje werd het filmgenre Dark Comedy getrokken. Aangevuld met een verplicht personage Karin Gerritsen die als penning- meester in de film moest voorkomen, een verplichte zin "niemand zei dat het makkelijk was” en een verplichte prop in de vorm van een plattegrond, ging The8Team vrijdag aan de slag. Alles moest worden gedaan in 48 uur, van het script tot de eindmontage. Op zaterdag werden de opnames gemaakt en vele nachtelijke uren waren nodig om al het materiaal te verwerken tot een fraaie montage. Op donderdag 29 augustus werd de film in Lantaren Venster te Rotterdam voor het publiek vertoond. Klik links op de poster om het filmpje in Youtube te bekijken.
DEELNAME 2021 Als gevolg van de coronaperikelen, had The8Team besloten in 2020 niet deel te nemen aan het 48 Hour Film Project te Rotterdam. In 2021 ging één en ander vanuit de 48 Hour orga- nisatie weliswaar digitaal, maar The8Team besloot weer deel te nemen. Bij loting werd het filmgenre “Comedy” of  “Coming of Age” getrokken. Aangevuld met een verplicht personage van Robin van der Vaart, die als draaideurcrimineel in de film moest voorkomen, een verplichte zin “Die zag ik niet aankomen” en een verplicht prop in de vorm van een trofee ging The8Team op vrijdagavond aan de slag. Op 30 augustus 2021 werd het eindprodukt op het grote doek in de bioscoop Lantaren/Venster te Rotterdam voor een groot publiek vertoond. Klik links op de poster om het filmpje in Youtube te bekijken.
DEELNAME 2022 Ook in 2022 was The8Team weer van de partij als deelnemer bij het 48 Hour Filmproject te Rotterdam. De start van dit filmfestival was wederrom in de bioscoop Lantaren/Venster te Rotterdam. Als genre kwam bij loting “Drama’ of “Familyfillm” uit de bus. Met een verplicht personage van Kevin de Jager als denksporter, een verplichte zin “Laten we alleen naar de feiten kijken, en een verplichte prop in de vorm van een deken, ging The8Team op vrijdag- avond aan de slag. Ook dit keer werd op vrijdagavond het verhaal bedacht, op zaterdag de opnames gemaakt en in de nacht van zaterdag op zondag de montage geklaard. Op 25 augustus 2022 werd de film “King or Queen” in de bisoscoop Lantaren/Venster op het grote doek vertoond. Klik links op de poster om het filmpje in Youtube te bekijken.
Terug naar Informatie Terug naar Informatie Terug naar producties Terug naar producties